Nordic Cup spelas 2015 mellan Finland och Sverige. Nordic Cup startade 2014 med en dubbellandskamp mellan Sverige och Norge.

Lagen består av aktiva veteranspelare, dvs spelare som deltar i cuper, serier och liknande. Varje lands organisation tar ut ett så bra lag som möjligt går. I årets upplaga deltar 2 lag.

Tanken är att Nordic Cup skall spelas varje år och flytta runt mellan de nordiska länderna. Förhoppningsvis kommer alla de nordiska länderna att delta samtidigt. Turneringen spelas i en vänskaplig anda där glädjen och kärleken till jordens mest fascinerande sport är det viktigaste.

I år spelas turneringen i Mariehamn. Resultat och bilder kommer även att finnas på denna sida. Lagen kommer att bo på hotell Arkipelag. Matcherna spelas i Islandia, Mariehamn. Nästa år arrangerar Norge i Oslo.

Arrangemang

Henning Karlsson
IFK Mariehamn

Mariehamn med Henning i spetsen genomförde ett mycket lyckat event, vilket avslutades med en förträfflig bankettpå hotell Arkipelag. I skrivande stund fortsätter laget att fira segrarna i trivsam nattklubbsmiljö.

TEAM SUOMI

G Petri Antikainen

Jarmo Salonen
Kari Heikkinen
Jorma Janger
Petri Moisio
Pekka Allinen

Pekka Sammalisto
Aleksi mäkilä
Jukka Piirinen
Reko Juntto
Markku Laihanen

Landskamp nr 1

Den första matchen spelades på lördagen den 7/11 och Sverige fick en komfortabel seger med 16-5. Det svenska laget hade ett kraftfullt spelövertag och dominerade helt, så att 80% av spelet förlades till finsk zon.

Johan Lindgren utsägs till bäste svenske spelare och Jorma Janger fick priset i det finska laget.

Flest mål i Sverige gjordes av Mikael Svensson (3 st) och flest assists av Dan Jungersand (3 st).

Ett ytterst vasst och offensivt backpar var Carl Persson och Jens Andreasson som tillsammans gjorde 4 mål och 3 assists. Mikael Sjödin och Mats Hermansson spelade ett mer utpräglat traditionellt backspel, men skrapade ändå ihop 3 ass.

Alla tre kejdorna var konstruktiva i motståndarnas zon och i flera situationer var det ett snabbt "klapp-klapp-spel" av ryskt märke och som ofta resulterade i mål. Backarna drog ofta upp anfallen med kraftfulla kämpainsatser där Jens Andreasson utmärkte sig som ett energiknippe tillsammans med finurligt spelande Carl Persson. Noteras bör att alla svenska spelare gjorde poäng.

Lennart Proos i målet var stabil och avvärjde flera frilägen när hans lag ibland spelade en aning offensivt och chansartat i och med sin överlägsenhet.

En juste och snäll match där endast en utvisning förekom. Jens Andreasson - hooking. Närmast att se som en merit och ett trevligt besök hos sekretariatet.

 

 

TEAM SWEDEN

G Lennart Proos (Brynäs)
D Mikael Sjödin (Arlanda)
D Jens Andreasson (Rögle)
DCarl Persson (Rögle)
D Mats Hermansson (Östersund)
F Johan Lindgren (Rögle)
F Martin Larsson (Rögle)
F Henrik Sellman (Rögle)
F Mikael svensson (Brynäs)
F Dan Jungersand (Arlanda)
F Anders Karlsson (Brynäs)
F Janne Karlsson (Brynäs)
F Patrick Olsson (Brynäs)
F Joakim Lagerbäck (AIK)
Björn Åberg General manager
Jan Asplund Coach
Gert Samuelsson Coach
Göran Åhrén Documentary
Börje Marcus Consulting
Thomas Nordlöv Photo & Web

 

 

Bildgalleri_Thomas_Low_res

Bildgalleri - Thomas_High_res

Kolla Görans bilder på laget.se också.

Namn - statistik landskamp 1 Goal Ass Pen
D Mikael Sjödin (Arlanda) 1
D Jens Andreasson (Rögle) 2 2 2 Hooking
D Carl Persson (Rögle) 2 1
D Mats Hermansson (Östersund)  2
F Johan Lindgren (Rögle) 2 1
F Martin Larsson (Rögle) 2 2
F Henrik Sellman (Rögle) 1 2
F Mikael Svensson (Brynäs) 3 2
F Dan Jungersand (Arlanda) 3
F Anders Karlsson (Brynäs) 2 2
F Janne Karlsson (Brynäs) 1
F Patrick Olsson (Brynäs) 1
F Joakim Lagerbäck (AIK)  2 1

Landskamp nr 2

Match nr 2 blev en aning avslagen i tempot efter en svensk explosiv start med 3-0 efter 1.47 i inledningen, så vi kan bara konstatera att det svenska laget vann matchen med 12-8 utan att gå för fullt. Carl Persson blev utsedd till bäste svensk spelare i hård konkurrens med backkollegan Jens Andreasson. Carls uppspel och precisa instick från backposition meriterade främst till priset.

Jens lyckades med konsstycket att dra på sig även denna matchs enda utvisning, men varierade sig elegant genom att nu åka ut för interference. Båda utvisningarna resultatet av ett energiskt och kämpastarkt spel.

Statistiken är tyvärr inte tillgänglig i skrivande stund, men även denna gång är det troligt att alla spelare förekom i poängprotokollet.